Saleuri cu cascaval

de ancutaCH in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2012 | 9788 vizualizari

 

Pana acum faceam saleuri cu aluat de foietaj din comert dar cum chinezii nu au auzit altceva in afara de taietei (noodles) a trebuit sa fac pentru prima data cu aluat framantat de mine....si uite asa...am aflat de o reteta de la verisoara mea ...si cred ca mi-au iesit de bune.
Desi nu au iesit prea pufoase ca la patiserie au fost gustoase ....pentru ca ”americancele” mele de aici s-au cam batut pe ele ! Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina de paine,
  • 250 g margarina/unt,
  • 1 cupa mica drojdie pudra (sau 25 g drojdie proaspata),
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 250 g lapte,
  • 250 g cascaval
  • susan
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cascaval:

1. Se amesteca drojdia cu zaharul, 50ml lapte si 100 ml faina si se lasa la crescut jumatate de ora

2. Se topeste untul si se lasa putin la racit , dupa care se incorporeaza restul de lapte(200ml) putin caldut.

3. Se adauga in ploaie faina si sare si se framanta impreuna cu 3 sferturi din cantitatea de cascavalul ras si se mai lasa 15 minute la dospit.

4. Se imparte aluatul in 3 parti. Fiecare parte de aluat se intinde foaie (mai grosuta) din care se decupeaza diverse forme (eu am facut cerculete pline, m-am grabit putin din criza de timp si le-am decupat cu gura unui paharel), care se ung cu ou batut si peste care se presara susan si restul de cascaval ras.

5. Se da la cuptor preincalzit- 180 C in jur de 20 min (am folosit ambele rezistente de la cuptorul electric).

TIPS-URI

1

Reteta are la baza are si o lingurita de chimen in compozitie dar nu sunt fan ”chimen”, dar daca va place puteti folosi

2

Reteta originala nu e cu cascavalul in compozitia de aluat dar eu am preferat cu cascaval, deci puteti face si fara cascaval !

3

Puteti face orice fel de forme, cercuri, covrigei, fundite, triunghiuri, dreptunghiuri, cum va vine mai usor....

4

Ca sa iasa mai pufoase ar trebui sa faceti foaia mai grosuta.....din pacate eu le-am facut cam subtiri foile si nu au iesit prea puffy ....dar data viitoare am sa incerc sa fac foaia mai groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata